top of page
Поиск

Пуховик

Пуховик - це теплий верхній одяг з пуховим наповнювачем, призначений для захисту тіла людини в холодний сезон. Існує безліч версій його появи.

Вважають, що перші варіанти цього одягу могли з'явитися у 12 ст. в Азії.

Але найвірогідніше, перший одяг з пуху походить з Норвегії. Клімат країни змушував жителів шукати варіанти теплого одягу. Хутра для виготовлення шуб там не було, тому почали використовувати гагачий пух для утеплення. В цій країні навіть з'явилася професія - збирач пуху. У 16 ст. король Норвегії відкрив перші розплідники, в яких розводили качок Гага, а поряд з ними встановили захист від хижаків.


В 20 ст. з'явилася потреба масового пошиву одягу в якому полярники, альпіністи, лижники, військові, лісоруби могли почувати себе комфортно в умовах низьких температур. Хто першим вигадав звичну для нас куртку-пуховик точно не відомо, але в 1922 році альпініст Джордж Інгл Фінг використав цей одяг для підйому на Еверест. У 1940 році Едді Бауер отримав патент на виготовлення сучасного пуховика. У 1952 році в США почали випускати армійські куртки-пуховики Snorkel Parka. З 1964 року пуховики стають доступними для масового споживача, більше того, вони стають модними.


В сучасному пуховику використовують різні матеріали для наповнення. І пух водоплавних птахів вже не вважається найкращим. Бо це стало не етичним в сучасному контексті та й технології пішли настільки вперед, що сьогодні існують синтетичні матеріали, котрі за показниками теплоізоляції не програють натуральному пуху.


Ми пропонуємо вам серію утеплювачів заміникків пуху НО 190.

Вони гіпоалергенні, надлегкі, чудово відновлюють форму та просто ідеальні для створення легкого та комфортного зимового одягу.

За деталями звертайтесь до наших технологів.



105 просмотров
bottom of page